Roboski Katliami için imza kampanyasi‏

BDP Kars İl Örgütü, Roboski katliamının faillerinin yargılanması ve davanın askeri mahkemeye gönderilmemesi için imza kampanyası başlattı.


Roboski Katliamı için imza kampanyası

 

 BDP Kars İl Örgütü, üçüncü yılına girerken halen failleri ortaya çıkarılmayan Roboski katliamının faillerinin yargılanması ve davanın askeri mahkemeye gönderilmemesi için imza kampanyası başlattı. İmza kampanyasına ilişkin BDP Kars İl Örgütü binasında düzenlenen basın toplantısına, BDP PM üyesi Mukaddes Kubilay, BDP Kars il eş başkanları Şengül Mehmetoğlu ve Turgut Taşkıran ile partililer katıldı. Basın toplantısında konuşan BDP İl Eş Başkanı Taşkıran, “Buradan tüm duyarlı yurttaşlarımıza bir çağrımız vardır. 2 yıl önce Roboski’de 34 yurttaşımızın katledilmesinin emrini verenler halen yargılanmadı. Olayın failleri halen bulunamadı. Kamuoyu bu olayın yaşanmasının ardından yeterli sahiplenme ve duyarlılığı gerçekleştiremedi. Devlet yetkilileri olaya ilişkin çelişkili açıklamalar yaptı” dedi.

‘Halk failleri biliyor’
Katliamın gerçekleştiği günden bugüne olayın aydınlatılması için herhangi bir adım atılmadığına dikkat çeken Taşkıran, halkın failleri çok iyi bildiğini dile getirdi. Devlete düşenin bağımsız ve eşit yargıyı harekete geçirmek olduğunu ifade eden Taşkıran, “Bizler ilimizde bu katliamın aydınlatılması ve faillerinin yargılanması için imza kampanyası başlatmış bulunmaktayız. Tüm halkımızı imza kampanyası için duyarlı olmaya davet ediyoruz. Katliamın yıl dönümünde ise kitlesel basın açıklaması yaparak, Kürt halkına ve ezilen tüm halklara dönük gerçekleştirilen devlet katliamlarını kınayacağız” dedi.

Konuşmaların ardından yurttaşlar ve partililer imza metinlerini imzaladı. 

(DİHA)

http://birgun.net/haber/roboski-katliami-icin-imza-kampanyasi-7744.html

Yorum bırakın