Rize’de Kürt işçiler saldırıya uğradı!

rize  

(17.08.09) – Çalışmak için Karadeniz bölgesinde bulunan Kürt işçilere yönelik faşist saldırılara bir yenisi eklendi. Rize’de bir inşaatta çalışan Kürt işçiler, taşlı sopalı saldırıya uğradı.

Olay dün (16 Ağustos) saat 22.30 sıralarında Engindere Mahallesi’nde meydana geldi. Fatma-Nuri Erkan Bilim Sanat Merkezi inşaatında çalışan Kürt kökenli işçilerden biri, marketten poşet kahve almak istedi. İşçi, 25 kuruş olan kahveyi 50 kuruşa satmak isteyen bakkala itiraz edince tartışma çıktı. Tartışma bir süre sonra çevredekilerin de karışmasıyla Kürt işçilere yönelik bir ırkçı saldırıya dönüştü. Önce mahalledekiler işçilere saldırdı, sonra ise düğünden gelmekte olan bir minibüste bulunanlar. Taşlı, sopalı saldırının ardından çok sayıda çevik kuvvet ekibi olay yerine geldi. Polisin gelmesinin ardından bir süre sonra galeyana getirilen kalabalık geri çekildi.

Fakat polis saldırganları değil, 12 Kürt işçiyi gözaltına aldı. Dahası Kürt işçilerden ikisi de işten çıkarıldı. Diğer işçilerin bir süre işyerine uğraması da yasaklandı.

Alinti : Kizil Bayrak

Yorum bırakın