DOGASIYLA, HAYVANIYLA, INSANIYLA ZULUMLE, ACIYLA VE OLUMLE YASAMAYA DEVAM EDEN HALK

17011_710341659094941_4503100413729314748_n

AKP ve Ordu savasin baslamasindan mutlu oldular. Istedikleri oluyor. Yine kan, aci ve olum. Rahat durmuyorlar, kalekol, dag yanginlari, mitinglerin bombalanmasi, Baraj ve yol bahanesiyle doganin katli ve Pirsus da onlarca can.

kurdistanin tum dogasini, Hayvanlarini yakiyorlar, Insanlarini bombalarla yok ediyorlar, 1915 Ermenisoykirimi bu sefer gunumuzun Ermenileri kurdler uzerinden devam etmeye basladi.

 

Seçimlere kısa bir süre kala cözüm süreciyle birlikte askerlerin boşalttıkları köylerde yeniden mevzilendiği, birçok yerde yeni kontrol noktaları, asker ve polis tacizi artarken, ev baskınları ve gözaltılarda da artış yaşanıyor. Şırnak’ta birçok mahallede yapılan ev baskınlarında 30, Silopi’de de 17 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır’da HDP’nin İstasyon Meydanı’nda mitinginde 5 dakika arayla meydana gelen patlamalarda yaralı sayısının 90 , 2 kişi yaşamını yitirdi.

 

Roboski köyiçi  köyde terör estiren asker, bir gün sonra sınırdan geri dönen asker, sabah erken saatte Roboski köyünden geçerken , hedef gözeterek evleri taramış, bunun sonucunda ise evlerin önünde bağlı katırları asker acımasızca katletti

 

Askerin havan topu ateşiyle Cudî’yi bombalamısyla başlayan yangın yüzlerce tür canlıyı barındıran Cudî’de şu ana kadar çok sayıda canlı türü yok oldu.

Diyarbakır’da Kulp ilçesine bağlı Barın köyünde nedeni henüz öğrenilemeyen yangın, köyün kuzey ve güney bölgelerini etkisi altına alırken, ormanlık alana doğru hızla yayılmaya başladi

Pirsus daki Amara Kultur Merkezinde Devlet ve isbirlikcileri yine her yeri kana buladi. 30 can oldu, 110 yarali.

Amara halka acik kultur merkeziydi. AKP ve DAIS bunu hazmedemiyordu. turkiyeden ve baska topraklardan gelen aktivistler, basin, gozlemci, dayanismaci ve humaniter insanlarin Kobane halkiyla dayanisma ve yardim amacli bulusup tanistiklari yer. AKP, DAIS ve turkiye hizbullahi bu kultur merkezini kana bulamakla, daglari, koyleri yakmakla insanlarin azmini, mucadelesini ve inanclarini tuketeceklerini zanediyorlarsa yaniliyorlar. ” siz bir vurdukca, biz bin diriliriz “

Yorum bırakın